Statement Aardgasvrije nieuwbouw NHN

Tijdens het symposium Aardgasvrij Bouwen op 8 maart 2018 in Heerhugowaard hebben de 17 gemeenten in Noord-Holland Noord een statement aardgasvrije nieuwbouw getekend. Daarin spreken zij de ambitie uit om alle nieuwbouwprojecten aardgasvrij te realiseren en alle wettelijke mogelijkheden daarvoor in te zetten.

In Nederland is in de Energieagenda vastgelegd dat in 2050 de energievoorziening bijna volledig duurzaam moet zijn. Binnenkort wordt de Warmtewet gewijzigd waardoor het ook niet meer verplicht is om een aansluiting te hebben op het aardgasnet. In plaats daarvan ontstaat een warmterecht. Hierop vooruitlopend hebben de gemeenten in Noord-Holland Noord nu met elkaar afgesproken dat ze zoveel mogelijk nieuwbouwprojecten al aardgasvrij willen realiseren. Daarmee geven zij duidelijkheid aan ontwikkelaars, bouwende partijen en inwoners en ontstaat een gelijk speelveld en eenduidig beleid in alle gemeenten.

In februari is door de Metropoolregio Amsterdam (waaronder gemeente Uitgeest) al een intentieovereenkomst aardgasvrije nieuwbouw getekend. Met de ondertekening van dit statement in Noord-Holland Noord heeft de hele provincie Noord-Holland zich als eerste provincie uitgesproken voor aardgasvrije nieuwbouw.

 

 

 hosting door MijnDomein